Bulgur Pilavı

06.11.2013
5.734
A+
A-

Bulgur Pilavı
Yapılışı:
– 2 su bardağı bulgur
– 1 adet kuru soğan
– 2 adet domates
– 1 yemek kaşığı domates salçası
– 2 adet sivri biber
– 4 su bardağı sıcak su
– 1 et suyu tableti veya gerçek et suyu
– 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı ( hangisini severseniz )
– 4 yemek kaşığı sıvı yağ
– Yeteri kadar tuz ve karabiber

Yapılışı: : Yemeklik doğradığımız kuru soğanı bir kap içerisinde 4 yemek kaşığı sıvıyağ ve margarinimizle hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz.

bulgur pilavı

Sivri biberlerimizin doğrayarak içerisinden çekirdeklerini çıkarıyoruz bunları kavurduğumuz soğanın içerisine alarak iki dakika kavuruyoruz. Bu esnada tuzunu ekleyerek içerisine bir yemek kaşığı salçamızı alıyoruz. Hemen ardından kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domateslerimizi alıyoruz ve domateslerin suyunu çekmesini bekliyoruz.

Domateslerden sonra iki su bardağı ayıkladığımız bulguru içerisine ekleyip, bir iki dakika daha kavuruyoruz. Bu esnada bir kap içerisinde 4 su bardağı kaynar suyumuzun içinde bulyonu eritiyoruz ve bu suyu bulgurumuzun içerisine boşaltıyoruz. Kısık ateş ile bulgurlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Bulgur pilavımızın üzeri göz göz olunca pilavımız pişmiş demektir. Karıştırarak bulgur pilavımızın kapağını aralıklı bırakalım ve mümkünse üzerine kağıt havlu koyalım.
Afiyet olsun.

Bulgurun Yararlarını Biliyor muydunuz?

Bulgur sizi kanserden korumaktadır. Besin ve vitamin değerleri oldukça yüksektir. Bulgurda glüten bulunmaktadır. Bu sebepten çölyak hastaları kullanmamalıdır. Fakat sağlıklı bir insan için bulgur tüketilmesi gereken bir besindir. Alzheimer, kemik erimesi gibi hastalıklarını azalttığı görülmüştür. Sindirim sistemine yardımcı olur. Hamile bayanlar için oldukça faydalıdır.

Bebeğin gelişiminde zeka ve sinir sisteminin gelişmesine yardımcı olur. Magnezyum oldukça bol barındırdığından şeker hastalarına da iyi gelmektedir. İnsülin salgılamasını sağlar ve kan şekerinin düşmesini engeller. Kilo aldırmaz. Bolca lif ve az miktarda yağ içermektedir. Hazmı kolaylaştırdığı gibi safra taşını önlemektedir. Trigliserid seviyesini düşürür. ( triodları değerleri yüksek olanlar)

Bulgur ayrıca; Kalsiyum, demir, protein, potasyum, karbonhidrat, B1 ve B2 vitaminlerini içermektedir.

BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.