Sarımsaklı Izgara Levrek
Malzemeler:
3 levrek
2 diş sarımsak
1/4 adet limon kabuğu
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kızartmak için:
ekmek dilimi
Yapılışı:
Levreği balıkçınıza derili fileto olarak hazırlatın. 1 balıktan 2 parça fileto, dolayısıyla toplamda 6 parça fileto elde etmiş olacağa Fırını turbo 200 dereceye ayarlayın ve fırının telini ortasına yerleştirin.
Fırın kabına yağlı kâğıt serip içine filetolarınızı dizin, üstüne kıyılmış maydanozu serpip, limon dilimlerini incecik ve çok az ilave edin (Fazlasını eklerseniz acı olacaktır).
Zeytinyağına ezilmiş sarımsak, pul biber, tuz ve karabiberi de karıştırıp balıkları soslayın. Önceden ısınmış fırında 10 dakika pişirin. Bu arada fırının üstünde ekmekleri kızartın ve hâlâ sıcakken üstlerine, her iki yüzüne de, sarımsak sürün. Tabaklara sarımsaklı ekmek dilimlerini yan yana aralıksız koyun.
Spatula yardımıyla alacağınız levreği, bu ekmeklerin üstlerine yerleştirin. Fırın tepsisindeki yağı balıkların üstlerine gezdirip, servis edin.