paskalya-coregi
Hamur İşi Tarifleri

Paskalya Çöreği Tarifi

Paskalya Çöreği Tarifi

Üzerindeki o enfes kızarıklık, şekli ve elbette ki lezzeti ve hafif yemesi ile en sevdiğim hamur işlerinden birisidir paskalya çöreği. Elbette ki her ustanın elinde güzel düşmez, çünkü kendi içinde sırları da vardır. İşte tüm sırları ile sizler için paskalya çöreğinin tarifi, şimdiden afiyet olsun.

Kaç Kişilik: 6-8

Hazırlama: 5 dk

Pişirme: 25 dk

Malzemeleri;

3 adet yumurta, 1 sarısı üstüne

1, 5 su bardağı süt,

1/3 su bardağı sıvı yağ,

2 tatlı kaşığı toz şeker,

1 paket maya,

1 çay kaşığı mahlep,

1 çay kaşığı tuz,

Aldığı kadar un.

paskalya-coregi

Paskalya Çöreği Cevizli Tarifi Yapılışı;

Öncelikle içerisinde yaş maya kullanacağımız için sütümüzü hafif ılıtalım, sonra şekerimizi ekleyelim, 3 yumurtamızı da ekleyelim ama 1 adetinin sarısını fırına sürerken paskalya çöreklerimizin üzerine eklemek için ayıralım köşeye. Yumurtaları şeker ile karıştırıp, makine yardımı ile iyice özleşene kadar geçirelim. Malzeme listemizde yer alan tuz en son, un ile eklenecek şekilde diğer malzemelerimizi ekleyelim.

Yaş maya şeker ve ılık sıvıları sever açılmak için, eğer tuzu önceden direkt maya ile temas edecek şekilde eklese idik bu mayamızın az kabarmasına ve hatta belki kabartmamasına bile neden olabilirdi. Bu nedenle şekeri önce yumurta ile makine yardımı işle özleştirdik. Bu sayede yerken ağza tane hissi vermeyecek, ılık süt ile de mayamızı açtıktan sonra ekledik ki hem sıcaklık, hem de şeker sayesinde mayamız mümkün olan en iyi kabarma etkisini gösterecek.

Unumuzu tüm malzemeleri ekleyip harmanladıktan sonra önce tuz ile karıştırıp, sonra eleyerek ekler ise bu bizim için daha iyi olur. Eleyerek ve sürekli kontrol ederek, çünkü biz özellikle çok yumuşak ve sert olmayan bir hamur istiyoruz, kıvamın kaçmasını istemeyiz. 60 dakika yer seviyesinde ve ılık bir ortamda, kapalı şekilde mayalanan hamurlara resimlere bakarak, klasik paskalya çöreği şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsi içerisinde yaklaşık üzeri bez ile örtülü şekilde yeniden dinlendirilir.

Sonrasında önceden ısıtılan 180 derece fırınımızda, kontrollü bir şekilde 30 dk pişirilir ve sıcakken de servis edilebilir. Fırın türü, çöreklerimizin şekilleri gibi bir çok etken pişme süresini uzatabilir ya da kısaltabilir. Çok dikkatli olmakta fayda var bu konuda.

Afiyet olsun.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *